En livsstil för kreativitet och balans

Improvisation är en konst som går att applicera i alla aspekter av livet. För mig som butiksägare, modeentusiast och tvåbarnsmamma, är improvisation en nödvändighet och en källa till glädje. Att kunna tänka snabbt och agera utifrån situationens krav är något jag värderar högt, både i mitt arbetsliv och på hemmaplan.

Improvisation i mode och skönhet

Modevärlden är föränderlig och kräver en ständig anpassningsförmåga. Trender kommer och går, och som butiksägare måste jag vara redo att anpassa mitt sortiment och min stil därefter. Att kunna improvisera när en ny trend dyker upp, eller när en kund söker något specifikt, gör mig mer flexibel och kreativ.

Att improvisera inom skönhet handlar om att hitta snabba lösningar. Livet med två barn innebär att tiden ibland är knapp. Därför har jag lärt mig att snabbt kunna fixa en snygg frisyr eller makeup även under tidspress. Det handlar om att känna till sina produkter och våga experimentera. Ibland leder de mest oväntade kombinationerna till de bästa resultaten.

Resor och improvisation

Resor är en passion som ger mig energi och nya perspektiv. Men resor innebär också oväntade situationer som kräver snabb anpassning. Att improvisera under resor kan vara allt från att hitta ett nytt resmål när vädret inte samarbetar till att packa smart för en oväntad weekendresa.

När vi reser med barnen gäller det att vara extra flexibel. Att ha en plan är bra, men att kunna ändra den utan stress är ännu viktigare. Barn kan vara oförutsägbara, och att kunna improvisera aktiviteter och lösningar gör resorna roligare och mindre stressiga för hela familjen.

Improvisation som livsstil

Improvisation handlar inte bara om att hantera oväntade situationer, utan också om att våga leva lite mer spontant. Det ger utrymme för kreativitet och nya upplevelser. I mitt yrkesliv innebär det att jag vågar ta in nya kollektioner eller prova nya marknadsföringsstrategier. Hemma handlar det om att skapa minnesvärda stunder med familjen, även när planerna ändras.

Improvisation hjälper mig att hålla balansen mellan arbete och familjeliv. Det ger mig friheten att vara flexibel och att se möjligheter där andra kanske ser hinder. Det är en förmåga jag värdesätter högt och som jag ständigt strävar efter att förbättra.

Att omfamna improvisation är att välkomna förändring och att vara öppen för nya erfarenheter. Det gör livet mer färgstarkt och spännande, både i vardagen och under de speciella stunderna. Det är en konst som alla kan lära sig och som kan berika livet på många sätt.

Reservdelar till husvagn

Som stolt ägare till en äldre husvagn har jag samlat på mig en del erfarenheter. Inte minst gäller det reservdelar till husvagn. Men låt mig börja från början.

När jag först köpte min husvagn var den i toppskick. Tyvärr, allt förändras med tiden. Trots noggrant underhåll började små problem dyka upp. En trasig lampa här, en knarrande dörr där. Då insåg jag värdet av att ha reservdelar till hands.

Att samla på sig nödvändiga reservdelar

Till att börja med kan man tro att det endast handlar om en lampa eller två. Men med tiden, när vagnen börjar visa sin ålder, behövs mer. Såväl inre som yttre delar kan behöva bytas ut. En extra vattenslang, reservdäck, och varför inte en extra gasflaska? Allt kan komma till användning under en oväntad situation.

Nästa steg handlar om de mer tekniska komponenterna. Kanske en extra batteriladdare, säkringar, eller en reservdel till kylskåpet. Det är här man inser att reservdelar till husvagn kan vara ett brett spektrum av saker.

Mitt råd till andra husvagnsägare

För alla er som också äger en äldre husvagn, låt mig dela med mig av ett råd. Reservdelar till husvagn är inte bara en lyx, utan en nödvändighet. De kan förvandla en potentiell katastrof till en mindre irritation. Dessutom ger de en känsla av trygghet. Man vet att man är redo för det oväntade.

Att hitta rätt reservdelar

Jag har spenderat timmar på att leta efter rätt reservdelar till min husvagn. Ibland är det enkelt. En tripp till den lokala husvagnsaffären eller en snabb sökning på internet kan lösa saken. Andra gånger kan det vara mer av en utmaning. Speciellt för äldre husvagnsmodeller. Men det är en del av charmen, eller hur?

Jag har lärt mig att alltid vara noggrann. Se till att delarna passar din specifika husvagnsmodell. Köp aldrig på chans. Och kom ihåg, det är alltid bättre att ha en extra reservdel än att sakna en när du behöver den mest.

Vikten av regelbunden underhåll

Och till sist, låt oss inte glömma det viktigaste: underhåll. Reservdelar till husvagn kan rädda dagen, men regelbundet underhåll förebygger problem. Det är en god vana att alltid göra en grundlig check av din husvagn innan en resa. Är alla lampor i fungerande skick? Fungerar värmen som den ska? Ligger det en reservdäck och väntar?

Det kan ta lite tid och ansträngning. Men tro mig, det är värt det. En välunderhållen husvagn med tillhörande reservdelar ger sinnet ro. Och när du är ute på vägarna, upptäcker nya platser och skapar minnen, är det den rofyllda sinnesstämningen du vill ha. Så ta hand om din husvagn och den kommer att ta hand om dig.

För att sammanfatta, investeringen i reservdelar till husvagn är värt vartenda öre. Så varför vänta? Var proaktiv, börja samla på dig nödvändiga reservdelar nu. Du kommer att tacka dig själv i framtiden. Och din gamla, trogna husvagn kommer att vara med dig många fler år framöver.

Träningskläder online

Köper du träningskläder online, eller gillar du att leta i butik och få chansen att prova dina träningskläder innan köp? Jag kan tänka mig att det finns många olika svar på frågan då en del handlar träningskläder online i vissa fall medan andra kanske alltid handlar online. Ibland vill man kanske prova sina träningskläder beroende på vilken typ av träningskläder det gäller medan det går bra att beställa en tränings T-shirt till exempel. För inte så länge sedan var det flera butiker online som lät dig handla för att sedan skicka tillbaka utan att ta ut avgift för returen. Detta retade upp många med tanke på miljön och alla leveranser som går fram och tillbaka i onödan.

Träningskläder i butik

Om jag personligen ska handla träningskläder som jag vet måste sitta bekvämt och bra så handlar jag dessa i en fysisk butik. Jag kan inte tänka mig att hålla på att skicka tillbaka en massa kläder för att få prova hemma. Dels ska du hämta ditt paket och kanske måste ta bilen för att lösa ut det, sedan ska du åka tillbaka för att returnera paketet och därefter ytterligare en gång för att hämta det nya paketet. Helt idiotiskt om du frågar mig! Jag vill prova för att vara säker, sedan kan det hända någon gång att det faktiskt trots allt inte passar men jag sätter det inte i system att beställa och returnera bara för att det är gratis.

Lättare med träningskläder

När det gäller just träningskläder så kan jag nog tycka att det ibland är lättare att köpa dessa online än vad det kanske är att köpa till exempel en klänning med passform. Naturligtvis är det beroende på vilken typ av träningskläder du ska köpa men mycket av träningskläderna är gjorda i stretchigt material och har vanligtvis en bra passform. Men allt är beroende på vad du ska handla.

Power Commander hos Mc Team1

Mc Team1 har vi pratat om förr och ni vet att det är en verkstad som är specialiserad på MC och de kan verkligen sin sak. Oavsett vad det gäller så är man i goda händer om man väljer att vända sig till MC Team1. Idag däremot tänkte jag prata lite mer specifikt om deras Power Commander. Kort och gott handlar det om att man med en Power Commander inkopplad till din MCs insprutningssystem så har du möjlighet att styra bränsleblandningen. Allt detta gör man för att få en så optimal effekt som möjligt. Det är ett måste att använda sig av när det kommer till att byta avgassystem och luftfilter eller trimma på annat vis. Power Commander är med andra ord ett verktyg som skapar rätt förutsättningar för att din MCs bränsleblandning ska vara så optimal som möjligt!

Genom att i sin tur prata Mappning av MC så kommer vi in på att skapa olika mappningar eller inställningar beroende på hur din MC ska köras. På så vis kan man anpassa detta för att du ska få ut som mest av din MC när du väl behöver det. En Power Commander i samband med att du då bänkar din motorcykel är verkligen att rekommendera för att få vara säker att inställningarna fungerar för just din MC. Med lång erfarenhet av detta så är MC Team1 en verkstad att lita på.

Varför göra Mappning av MC hos Mc Team1?

Jo men dels på grund av deras långa erfarenhet. Det är en auktoriserad verkstad som arbetar för att göra kunden nöjd! Du får dessutom kostnadsfritt låna en scooter medan mappningen görs och du blir med andra ord inte låst på något vis om du väljer att lämna in din MC. Läs mer på hemsidan och hör av dig!

Spela padel på en arena i världsklass

Med totalt 7350 kvadratmeter inne, varav 450 kvm coworking, 340 kvm restaurang, gym och 100 parkeringsplatser så lovar jag att du kommer spela din livs bästa padel hos LeDap. Sluta sök på Sollentuna Padel och ta dig istället in på LeDapStockholm.se och läs mer om att ha det riktigt kul både på jobbet och på fritiden! Det blir ju helt enkelt roligare att spela när du kan tänka bort tiden och vardagens pyssel. Just därför kan du också förutom att spela padel också arbeta, hålla möten, äta och nätverka hos LeDap.

Vem i gänget är egentligen bäst på padel?

Om detta är något ni vill ta reda på så är det dags att boka er tid hos LeDap. Här kan ni både umgås, spela padel ihop och helt enkelt kora en vinnare. Med totalt 16 padelbanor, dessutom i världsklass så är det enkelt att få tid och alltid kul att komma dit för att träffa andra padelintresserade. Här kan man dela sitt intresse, äta och dricka gott tillsammans efter matchen och alltid se till att man har det riktigt kul ihop! Oavsett om ni är ett gäng kompisar, arbetskollegor eller kanske framtida kunder.

Det som är så fantastiskt är ju att man på ett så enkelt vis spela padel i Sollentuna utan att låta den bli ett avbrott i vardagen. För här existerar sporten i samklang med ditt vardagsliv eftersom du kan spela padel men också samtidigt boka ett mötesrum för att kanske hålla i ett kundmöte eller liknande. Idén är med andra ord enkel och det är tillsammans med intresset för padel och ett vardagsliv som detta bara blir så självklart. 16 banor inomhus, padel shop, lounge, gym, dusch och bast och restaurang och nära till naturen. Kan det bli bättre helt enkelt?

Noter för fiol

När jag gick i sjätte klass började jag ta lektioner för fiol och piano, eftersom jag tyckte det var så kul med instrument så fick jag chansen att lära mig både piano och fiol. Efter att ha spelat fiol under hela grundskolan så kom jag till slut med i en orkester och då fick jag köpa noter för fiol helt plötsligt. När jag spelar i orkester så är det inte samma avsnitt som när jag spelar piano då fiolerna inte ska höras på samma vis som pianot och övriga instrument i orkestern, alla har sina avsnitt och rader att spela.

Fiol i orkester

Att få chansen att spela fiol i en orkester var verkligen helt fantastiskt kul och spännande! Det går inte på långa vägar att jämföra med att spela en låt helt själv från början till slut. När jag spelar i orkester så måste alla instrument harmonisera med varandra och vi spelar inte exakt samma stycken efter noter längre. Vissa instrument ska bara kompa andra instrument och fiolerna ska inte låta precis som alla andra. Fiolerna är ofta flera stycken i en större orkester och måste fungera tillsammans medan pianot ofta bara är ett och det är ofta pianot som övriga instrument kompar till.

Noter för barn

När jag själv var liten så fanns det bara så kallade traditionella noter, det vill säga så som noterna alltid har sett ut och de flesta har fått lära sig. På senare år har det experimenterats med olika typer av noter för att se om det finns lättare sätt för barn och unga att lära sig komma ihåg noter. Det har visat sig genom tester att i alla fall mindre barn lär sig väldigt mycket fortare att förstå noter om dessa istället är formade som djur. Experter säger att barn lär sig spela tre gånger fortare med hjälp av djurnoter än på traditionellt vis.

Campingutrustning

I somras plockade vi fram vår gamla campingutrustning och gav oss iväg på en liten road-trip i Sverige. Vi kollade över vår utrustning, men var nog inte tillräckligt noggranna. För det var inte mycket som funkade som det skulle. Detta var nog den mest misslyckade campingsemester vi varit med om.

Första natten

Vi anlände till en liten mysig campingplats vid en sjö. Idylliskt och lugnt. Vi satte upp tältet och det gick jättebra. Liggunderlagen var visserligen lite tunna men sovsäckarna höll oss varma. Vi åt medhavda mackor till kvällsmat och sen skulle vi sova. Det gick bra att somna även om underlaget var hårt. Men… senare på natten började det regna och då visade det sig att tältet inte längre var vattentätt, suck!

Nästa dag upptäckte vi att det inte var så jättebra att vara på en liten camping. Det fanns nämligen ingenstans att laga mat eller torka våra fuktiga sovsäckar. Och regnet bara fortsatte att ösa ner. Det fick bli mackor och vatten till frukost.

Andra natten

Snabbt bestämde vi oss för att åka vidare och kanske hitta bättre väder eller en större camping. Det klarnade upp så småningom och efter en sisådär lunch på en vägkrog hamnade vi på en lite större camping. Vi kunde torka sovsäckarna ganska bra och eftersom det slutat regna beslöt vi oss för att det gick bra att tälta.

Framåt kvällen tände vi vår lilla grill och kunde äta gott grillat kött och potatissallad. Efter det ville vi ha en god kopp kaffe och min man plockade fram vårt gamla trangiakök. Vilken misär… spritbehållaren läckte och det brann både i behållaren och på marken runt om. Men vattnet blev varmt och vi fick en kopp innan det var dags att sova.

Inget störde oss denna natt och vi vaknade pigga och utvilade. Och sen drog vi vidare till nästa ställe.

De följande nätterna var det fint väder och vi sov på campingar där det fanns matlagningsmöjligheter. Det enda problemet var att ryggarna var stela efter att ha sovit på de dåliga liggunderlagen. Vi bestämde oss snabbt för att det skulle bli sprillans ny campingutrustning inför vår nästa road-trip. Så nu har vi köpt nytt tält, nya uppblåsbara liggunderlag och ett nytt campingkök.

Mc kläder och tillbehör sedan 2009

Ja, det är givetvis https://www.smxsports.se/ jag pratar om och numera så finns det ju även fysiska butiker att besöka. Har du vägarna förbi Göteborg eller Halmstad så tycker jag verkligen att du ska ta dig tiden att göra ett besök för att få ta del av denna fantastiska värld. Mc-kläder, snöskoter, casual och tillbehör – det är några av kategorierna du kan besöka på deras hemsida och som sagt kan du hitta mycket mer än bara såhär.

Dels så har du fri frakt över 1000 kronor via hemsidan, du kan betala som du vill både via Klarna men även direkt eller ta en faktura. Det som är toppen är att det alltid är gratis att göra ett byte av storlek vilket innebär att du inte behöver vara orolig om du behöver testa en annan storlek. Du har dessutom öppet köp i 30 dagar om grejerna du beställt inte var som du tänkte dig. Med många heta kampanjer så är det verkligen SMXs sortiment som sticker ut i mängden. Med ett otroligt brett sortiment så kan man erbjuda mycket till många och gör det på ett sätt där man verkligen får ta del av god kvalité och fina produkter.

Fullproppat sortiment

Men det är ändå precis lagom. Ibland kanske jag kan erkänna att det är lite svårt att välja för att det finns så många bra produkter, men det finns åtminstone alltid flera bra val att göra. Gå in och besök deras hemsida så lovar jag att du kommer känna just den känslan – det finns för mycket bra. Så oavsett om du är ute efter mc-kläder, kanske kläder eller tillbehör till en snöskoter så går det utmärkt att besöka hemsidan. Ta en extra titt nu under mellandagsrean så kanske du hittar något extra trevligt!