Campingutrustning

I somras plockade vi fram vår gamla campingutrustning och gav oss iväg på en liten road-trip i Sverige. Vi kollade över vår utrustning, men var nog inte tillräckligt noggranna. För det var inte mycket som funkade som det skulle. Detta var nog den mest misslyckade campingsemester vi varit med om.

Första natten

Vi anlände till en liten mysig campingplats vid en sjö. Idylliskt och lugnt. Vi satte upp tältet och det gick jättebra. Liggunderlagen var visserligen lite tunna men sovsäckarna höll oss varma. Vi åt medhavda mackor till kvällsmat och sen skulle vi sova. Det gick bra att somna även om underlaget var hårt. Men… senare på natten började det regna och då visade det sig att tältet inte längre var vattentätt, suck!

Nästa dag upptäckte vi att det inte var så jättebra att vara på en liten camping. Det fanns nämligen ingenstans att laga mat eller torka våra fuktiga sovsäckar. Och regnet bara fortsatte att ösa ner. Det fick bli mackor och vatten till frukost.

Andra natten

Snabbt bestämde vi oss för att åka vidare och kanske hitta bättre väder eller en större camping. Det klarnade upp så småningom och efter en sisådär lunch på en vägkrog hamnade vi på en lite större camping. Vi kunde torka sovsäckarna ganska bra och eftersom det slutat regna beslöt vi oss för att det gick bra att tälta.

Framåt kvällen tände vi vår lilla grill och kunde äta gott grillat kött och potatissallad. Efter det ville vi ha en god kopp kaffe och min man plockade fram vårt gamla trangiakök. Vilken misär… spritbehållaren läckte och det brann både i behållaren och på marken runt om. Men vattnet blev varmt och vi fick en kopp innan det var dags att sova.

Inget störde oss denna natt och vi vaknade pigga och utvilade. Och sen drog vi vidare till nästa ställe.

De följande nätterna var det fint väder och vi sov på campingar där det fanns matlagningsmöjligheter. Det enda problemet var att ryggarna var stela efter att ha sovit på de dåliga liggunderlagen. Vi bestämde oss snabbt för att det skulle bli sprillans ny campingutrustning inför vår nästa road-trip. Så nu har vi köpt nytt tält, nya uppblåsbara liggunderlag och ett nytt campingkök.